Småland

Ja. Mamma har i vanlig ordning gjort illa sej i ansiktet. Vi dricker kokkaffe med TBCmjölk i till alla måltider som är macka. Med hushållsost.

Småland är småland, här händer fanimej ingenting. Eller jo, Ellen har färgat håret ännu blondare så nu är hon en riktig fjortis, fast hon vägrar erkänna detta faktum.

Idag är det nyårsafton. Vi ska inte göra någonting. Mamma och Bosse tycker att vi ska göra scharader (?) och nån fuckface lek som typ heter fyra man i soffan. Sen ska killarna skjuta iväg 200 raketer som dom har köpt, störda ungar.

Erik sitter här bredvid mej och vill att jag ska skriva nått om honom. Man får aldrig vara ifred här. Igår när jag duschade stod nån i rummet bredvid och typ pratade med mej, valde dock att ignorera det. Vet to this day inte vem det var, bara att det förmodligen var en småländsk 30+ man. För dom pratar som diskmaskiner. Ja, det var det blogginlägget.

Igår bowlade vi föresten, det var kul. Jag kom näst sist, men jag är glad ändå!

Ordvitsar

Asiat går in i "glasstugan" på Gullmarsplan. Vi går ut.

Josie: "Varför gick vi ut?"
Åsa säger nått som låter som "Det luktade skabb. Och dessutom pratade hon typ om tamponger"
Jag svarar omedvetet. "Pratade hon om taiponger?"

Inser att det inte var speciellt kul såhär i efterhand, men jag är så jävla nöjd så...

Mellandagsrea och Harry Potter

Ja, rubriken sammanfattar rätt bra vad jag gjorde igår. Jag, Josie, Åsa och Carro träffades vid emotrappan vid två igår. Sen kom Stålis och Sui-King typ senare. Vi shoppade lite, jag köpte nya jeans och en massa skit jag inte behöver. Ah, the happiness! ;P

Sen fikade vi och sen åkte vi hem till Stålis och åt spagetti med ketchup och köttbullar. Lina och Calle kom och vi kollade på Harry Potter och den flammande bägaren. Glädjen är stor, det är ändå min favorit av Harry Potterfilmerna. Bäst gjord och så.
Sen kollade vi lite på öppna kanalen och annat intressant. Typ dokumentär om tsaren. Vad är fel på oss?

Sen åkte vi hem (det här låter som en dagbok skriven av en tioåring) och det var helt sjukt på tunnelbanan! Jag har en dålig bild på den men vi åkte med den minsta tunnelbanan jag någonsin sett! Bara en vagn! Den såg ut som en spårvagn! Helt crazy...

Skrämseltaktiker

Mamma och pappa har en vana att skrämma skiten ur mej genom att seriöst, bestämt och lite hemlighetsfullt säga "Jessica, kan du komma lite? Jag behöver snacka med dej..." eller "Jessica kom, jag måste ställa en väldigt allvarlig fråga till dej..." Så var det idag.

Pappa: Jessica kom, jag måste ställa en väldigt allvarlig fråga till dej...
Jag: Okej
Darrar på rösten och går i huvudet igenom vad jag kan ha gjort för att dra min fars vrede över mig. Kommer in i köket.
Pappa: Du... Förra året när vi gjorde pepparkakshus, använde vi en sprits eller hur gjorde vi med kristyren?

Jag fick typ en hjärtattack liksom... Stop freaking me out!!!

Say hello to my little friend!Tänkte lägga upp en av dom galna bilderna, men den här är snäppet sötare.
Ska träffa Åsa idag. Fika, as usual.
Jusst nu håller jag på att pilla bort tryck från ett linne. Galet intressant.
Kollade upp "en helg på umeå" eller vad det hette, man kunde åka dit på en helg och kolla univeristet. Men det står att det är för sista året på gymnasiet... Men erfarenhet visar att dom inte brukar vara så picky? Vi (Josie, Lina, jag och Åsi) kan ju i alla fall anmäla oss. Jag får kontakta människor och fråga helt enkelt.

Grotesco blir aldrig gammalt


Ledighet kanske inte är bra för mej?

Vad är fel på mej? Typ sen jag kom hem från fikat i fredags (var det igår?! oh dear) har jag varit extremt lat och aggressiv mot allt i min närhet. Jag blir sån när jag är ledig. Det är nog inte bra.

Plus att jag tänker väldigt mycket, att lämna mej med mina egna tankar är inte bra.

Anledningen till att jag tänker är inte bra heller, den är att jag inte har något att göra. Det låter ju tragiskt men det har ju bara gått en dag på lovet än så... :/ Men ändå. Åsa ska kanske förbarma sig över mej på måndag, får kanske tvinga någon annan att umgås med mej imorgon. Annars kan jag ju alltid tvinga mina lika lata men aningen mindre aggressiva lillebroshor att spela kort eller risk med mej.

Nu ska jag i alla fall fixa naglarna (total onödig tidsutfyllnad), dricka te och titta på nån film. Förmodligen barnprogram.

Såg föresten Harry Potter 3 idag på 5an. Fyfan vad Hemione (eller hur det stavas) är körd i hela huvudet. Hennes äckliga jeans som sitter helt fel (look who's talking), hennes töntiga rörelsemönster och hennes extremt höga och störande röst... Så pinsamt att hon hela tiden måste "nej jag vill inte vara med i Harry Potter mera" och filmmänniskorna bara "men om du får 5 miljoner till då?". Visst dom måste ju ha kvar henne men  det är ju extremt pinsamt att dom castade henne från början. Otroligt intressanta åsikter jag har.

Thåström - De e ni som e konstiga

Måste vara det klockrenaste namnet på ett album jag har hört i sammanhanget.

Julklappar

Det var skolavslutning idag. JULLOV!!! Jag behöver det verkligen, så skoltrött att jag nästan började fundera seriöst på att sluta. Men no more!

Jag, Åsa och Stålis bytte julklappar idag. Jag fick ett påslakan med Clintan på. Jag är mycket nöjd. :D Åsa fick en sak som koncentrerar fyra saker hon gillar; rosa trosor med söta djur på, och en kexchoklad. Stålis fick en block det stod typ Mys secret notes på, för han vägrar visa sitt dumma hemliga block för nån, så han behöver sända ut ett tydligt budskap, och en penna med nalle puh.

Nu dricker jag kaffe och käkar chips. Pappa ska alltid vara min knarkkompis när jag försöker "quit the stuff" och erbjuda mej chips och godis... Apropå knarkkompisar såg jag tre mycket uppenbart kriminella människor på tunnelbanan idag. Fast vet inte om det är smart att lägga upp mer om det på internet, räknas det som att gömma brottslingar om man inte anmäler sånt? Inte för att jag tror nån skulle göra det, inklusive jag, men man kan ju inte undvika FRAs vrede nog. Finns FRA fortfarande?

Någon förstår mitt problem.

Tack Åsa för att du slår ner töntarna som lever på min olycka och tar chansen att promota sina egna bloggar i kommentarena till mitt ångestladdade förra inlägg... Ni är värre än Hitler, Åsa är bättre än Jesus. Och Obama.

Idag var det bara italienska och patetisk engelska i skolan. Sen gick vi först till den frivilliga gympan... Åsa och människor deltog, det gjorde inte jag. Usch. Sen gick vi och fikade på någon form av arbetarfik. Åsi fick en gris och ett varmt hjärta i julklapp av Sui-King, det var en totally kick-ass julklapp! Grisen heter Ludvig bara så alla vet. Han var söt. :)

Nu är jag hemma och dricker kaffe. Inget bra på TV, suck.

VARFAN ÄR MINA KP?

VEM HAR STULIT MINA KP-TIDNINGAR?

Dom var i sin mapp för fem år sedan, nu är dom inte det? Någon ska få betala för detta!

Funny pictureNågon måste berätta för Albin vad adressen till den hrä bilden är. Jag tittar på dej Erik! Det är så kul... :D Om man vet vem Albin är, vilket de flesta läsarna nog inte gör. Men what do I care? Han är min plastbror, det här är väll taget i typ femman och han är lika gammal som mej. Han har samma klädstil än :D NOT! Ah, den här bilden gjorde verkligen min dag. Andra medverkande på bilen är Adrian, bror till Beatrice som var en kompis till mej på landet, mina verkliga broschor Miche och Martin. Eller är det Martin? Bilden är dessutom tagen i killarnas omklädningsrum vid Götmaren, how wierd is that? Minns att det fanns många titthål in till tjejernas som alla täppte igen med löv. Fast vet inte om det did any good i och med att det inte fanns nån DÖRR.

Family stuff

Känns som att mycket på min blogg på siståne har handlat om min familj. Varför bryta ett mönster?

Ikväll är det family stuff. Mammas släkt kommer för att byta julklappar. tidigt jag vet, men mamma ska till småland sen så.

Jag har ägnat dagen hitills åt msn och att slå in paket. Idag behövde jag bara vara klar med mammas och mormor och morfars, så det var inte så många. men jag tycker i vilket fall att det är galet kul att slå in presenter! Speciellt när det går bra annars blir jag frustrerad och går bananas på pappret. Men idag blev det jättefina paket! Yey! Okej det här är bara random babbel men jag fortsätter.

Har klätt mej nu. Ser ut som en kärring med blommig blus och min klockade kjol. Den får midjan att se rätt snygg ut men jag har för mej att mitt ass ser stort ut i den... Dessutom har jag bara ett par strumpisar här hos mamma och dom har gått sönder. Fuck. Men det är mycket diskret *host* lagat med lila nagellack nu.

Tror det är dags att gå och sminka mej nu. Skriver mer när jag har ett intressantare ämne eller andan bara faller på. Hehe.

Intressanta bilderI söndags hade jag och Åsa en dejt, tihi. Hon stal inte mindre än två Oasis-affischer. Nu är det på internet. Notera att händerna arbetar så febrilt på bild 1 att dom inte ens syns knappt. Typ 85, okej 10, okej typ 5 skåningar började sjunga för henne. She's one crazy bitch. Vi gick på två museum, kulturella som vi är. Kollade i lite affärer... Sen kom Stålis. Då åt vi på Donken och kollade på den gloriösa filmen Vi hade i alla fall tur med vädret igen. Jag är nöjd.


Vet inte vad jag ska säga om att vi har nån form av altare i köket med ett foto på kungafamiljen, det har bara hamnat där. Har varit så i typ en månad.Min nya rislampa från IKEA. Den ser ut som en främmande planet som svävar i luften när man kommer in i rummet, dödstjärnan kanske...

Skönheten i galenskap

Hela tunnelbanesystemet var fucked up idag. Det kom tåg mot gullmarsplan åt norr istället för söder, och dom rullande tidtabellerna visade ingenting, nada. Alla som skulle åka norrut fick åka söderut, med det norrgående gullmarsplan-tåget.
Precis när det skulle till att lämna plattformen och hade åkt kanske fem meter drar nån begåvad människa i nödbromsen, så en gubbe ramlade och skapade en dominoeffekt och alla flickor brast ut i ett gemensamt skri (eller var det pojkarna som helt plötsligt blev fem år igen?). Det gick bra för gubben. Men föraren som skulle åtgärda problemet lämnade dörren in till "cockpit" öppen, och alla slogs av tanken "hur svårt är det att köra en tunnelbana?". Vad gör man inte efter att ha suttit fast i en tunnel en halv minut?
Men föraren kom tillbaka och började köra, men nu när han pratade i högtalaren bröt han på finska, jag kan svära att han inte gjorde det innan, udda. Sen fick man byta till riktig norrgående linje igen. Kolla, det är så crazy att det inte ens går att förklara den enorma galenskapen.

Det är så härligt hur lost man känner sig efter fem minuters tunnelbane-madness. Alla blir så glada när något utanför lådan händer också, det är lite tragiskt egentligen. Men samtidigt fint. Det kanske är därför biljetterna är dyrare nu, för att SL ska fucka upp vår vardag mera, ge den mer spänning. Man verkar ju så himla upptagen och viktig när man skyller på tunnelbanan när man är sen.

Stockholm är så jävla bäst. Hela övriga Sverige är skit i jämförelse. Utom Göteborg. men resten är skit.

Otroligt tråkigt

Det är otroligt tråkigt att plugga Kultur och idehistoria=KuHi. Barn, välj inte det. Vi har fått hundra sidor att läsa och sen skriva en uppsats på. Tänkte att jag kunde göra på anteckningar från lektionerna istället. Men dom är självklart borta.

Jag är så jävla trött, skulle kunna gå och lägga mig nu... NEJ nu jävlar ska jag göra det här. MVG here I come! Nördiness på hög nivå. Jag vill inte!!!

7th Heaven

Min familj har en härlig tradition att en dag i december ägnar vi åt julbak. Pepparkakor och lussebullar. Den dagen var idag. Det är alltid mysigt och man får äta mycket deg.


Miches pepparkaksgubbe gick av på mitten. Han förlorade mycket kristyr, men Miche lyckades rädda honom!


Tina, Miche x2


Den årliga Tina-pepparkakan. Martins bil (upp och ner) som ser ut som ett mumintroll lite. Mina bästa pepparkakor (från vänster Mamma, Terrorist med tomteluva, Jesus och profeten Mohammed) som blev ännu bättre med kristyr. Mamma som gör lussebullsdeg.

Private Note: Åsa min mobil fuckar sig, ring eller nått. Pusselipuss *glass*

Machiato, labbrapporten

Machiato

Materiel: Café Bellman, 25 kr, en excentrisk kassatant och en machiato?

Hypotes: Att en maciato är en mittemellanstor kaffekopp med enkel espresso, oboy och mjölk.

Utförande: Gå in på Café Bellman, beställ en machiato. Utala namnet tydligt för kassatanten. Ta koppen och smaka.

Resultat: Kassatanten trodde att CSNkortet var ett betalkort, blir förvirrad när hon inser att det inte funkar i kassaapparaten. Jag betalar med kontanter istället för kort då jag vill göra transaktionen lättare för den stackars tösen. Jag får till min stora förvåningen en pytteliten kopp på en bricka, helt enkelt en enkel espresso med skum på. Det smakar pyton och jag blev helt rastlös av det, men kaffesuget gick över!

Figur:


Slutsats: Det är kul att testa grejer, men ibland går det fruktansvärt fel. ;) Rent objektivt om machiaton (eller macchiato?) så smakade den som sagt bajs men fyllde funktionen att stilla kaffesuget. Och mitt personliga rekord i hur små koppar jag någonsin har sett är deffinitvt slaget nu.

Dagens strumporMin moderiktighet är enorm, seciellt när det gäller strumpor. Därför tänkte jag lägga upp dagens storverk. En vacker kombination av lavendel/svartrandigt och gråblått med blommor. Den högra hade jag lånat ut till Åsa men fick tillbaka igår. Ah, strumpor är ett så underskattat plagg.

Vuxna och deras ologiskhet, luffande och dess logiskhet

Vuxna har en förmåga att gör parodi på sig själva. Till exempel frasen "jag ska inte tjata, det är du som bestämer!". Men sen fem minuter senare står dom där och tjatar igen. Typ som vår härliga mattelärare Torbjörn.Det är så livet ska vara, blir så glad att jag nästan gråter när jag hör den. Notera att 0.52 står det Pål i eftertexterna, och det är ett väldigt roligt namn. :D

Arbetslöshet

Har skickat iväg två arbetsansökningar nu, båda till caféer. Känns som det enda rätta stället för mig att jobba på något vis.
Jag känner att jag måste fixa ett jobb nu, studiebidraget ger lite mersmak så att säga. Jävla moderater so mtvingar ut mig i arbetslivet... Hur som helst. Nu ska jag alltså klämma in ett jobb i mitt redan rätt upptagna schema.

I början av ettan drev Åsa med mig om typ rexonareklamen eller nått och bara "höhö, Jessica, en kvinna i farten!" Men nu  har profetsian besannats, snart ska jag börja knuffa oskyldiga barn på tunnelbanan och kamma håret.

Eller jag känner att det är ett till attribut som gör att jag blir mer i farten, att jag aldrig hinner fixa mig på morgonen. Visst är det borgerligt att kamma sig, men det här är ju bara löjligt.

Hur som helst. Min fråga till världen är:
Är det super-gay att gå och dela ut små lappar med ansökan till alla etablisemang runt Skanstull? Många lappar...

KittyDet här måste vara det mest meningslösa klippet jag någonsin sett, men det är därför jag älskar det.

Ingenting har hänt idag. Kom sen till skolan, det var bara två lektioner. Sen drog jag med Josefin och Åsa till Vero för jag ville inte vänta på Carro själv (vi skulle plugga). Vi satt där ett tag, sen kom Carro. Efter ett tag gick dom hem. Jag och Carro fick inget gjort, beslutade gå hem. Så nu är jag hemma.

Mammas kompis var här idag, hon hade en supersöt liten valp! Små hundar är vad jag lever för. Den hette Beppe.
Nu ska jag till Konsum.

Tagga till förihelvete.

Saker som gör den här dagen bra:

* Boston Tea Party ikväll. Dock ska det tydligen blir rätt skabbigt.
* Chicken Kebab i skolan
* Inga "svåra" lektioner. Tråkiga dock.
* Sovmorgon
* Kommer få träffa lilla voffsingen Tina idag.

Annars finns det inte så mycket positivt. Min parfyms fina lock med en älva på har börjat glappa, så man kan inte fästa det ens. Tycker det sätter stämningen. Hatar måndagar.