TinTin

Jag kan inte sova. Kollar på TinTin. Stört i huvvet, jag vet. Men det är extremt komiskt när man inte är 7 år längre. Typ att det är på the edge of totally rasistiskt (allmänt känt men), TinTins enorma bögighet, deras töntiga uttalanden och att TinTin hela tiden ska vara teknisk och använda speglar och solen för att bränna saker, eller typ magneter ute djungeln för att dra till sig afrikanernas pilar. Han är lite som Batman, gömmer sig bakom sina prylar. TinTins föräldrar också kanske är mördade. Haha, kapten Haddock är lätt hans Robin!

Scooby Doo

Kollar på Scooby Doo just nu, det är en så underbar film. När jag var pytteliten bodde jag i radhus och då hade vi kabeltv och således Cartoon Network, fan vad jag älskade Scooby Doo då. Och familjen Adams. Saknar det fortfarande, varför lät jag mamma locka mig att flytta med löften om ett eget rum och tapeter med blommor på?! Why?

Idag hände precis som jag förutspådde ingenting. Pallade inte gå på julmarknaden ens. Men jag joggade! Mycket stolt.

Har även tagit steget att byta medelandesignalen på mobilen, i och med att nästan alla i familjen nu har Nokia och det kan leda till förvirring. Nu låter den som ett litet trollspö, känner mig lite magisk varje gång jag får ett sms! Hehe.

En vakuumfylld lördag

Inget blir av imorgon. Jo, jag kanske ska gå med pappa och Miche på scouternas julmarknad som i år infaller i november. Känner mig inte så taggad, varför man nu skulle vara det. Kan ändå inte köpa nånting, och det finns inget kul att köpa.

Men traditionenligt känns det bra att gå. Kanske ska jag jogga också, eller jag SKA. Min kondition är nere på noll och jag blir anfådd av att gå i trappor, något måste göras. Men nu ska jag sova snart, eller inte.

Det är Pirates på TV och sen kommer jag ju förmodligen fastna vid South Park i typ fem år. Men sen så. Sov gott!

Nya skor

Idag efter skolan så fick pappa skjutsa mig till Kungens Kurva så att jag fick köpa nya skor. Inte för att jag har råd, men de gamla läckte och jag kan ju faktiskt inte gå omkring i december i trasiga skor. Japp japp, det är svarta boots utan dragkedja eller knytning eller något. En liten rem på baksidan bara. Jag är nöjd, 250 spän är ju ett helt okej pris också. Sen åkte vi till Skärholmen och fikade, trevligt.

Annars händer inget ikväll. Tänkte hyra en film, men den billiga och bra videobutiken är fortfarande stängd. Seems I'm in a bit of a pickle.

Glädjeämnen i livet (inte i ordning)

 1. Josefin Edström, min extramamma, om hon inte höll fast mej när jag försöker gå över Ringvägen mot rött ljus hade jag nog blivit överkörd för länge sen.
 2. Café Veros toalett, fräschare än hemma.
 3. John Gustavsson, svenskalärare
 4. Snön, blöt men trevlig
 5. Beverly Hills
 6. Nic Schröder
 7. Jacob Black (Twilight, boken)
 8. Johnny Depp
 9. Att testa saker, typ om lampan i kylskåpet släcks när man stänger dörren
 10. Kalle Anka
 11. Mumin
 12. Indiana Jones
 13. Kate Moss
 14. Kiera Knightley (?)
 15. Att reta Tina, min hund. Typ lägga saker som filtar och papperskorgar på hennes huvud.
 16. YouTube, gratis och uppdateras jämt.
 17. När Carro och Stålis pratar
 18. Åsas blogg
 19. Åsas tajta ass
 20. Kafka
 21. Backen (nöjesfältet i Danmark)
 22. Farmor
 23. Sr Stallione
 24. Italian Spiderman
 25. Ordet USBminne
 26. Per Nuder
 27. Obama
 28. Obamas klänning
 29. Carros hår
 30. Melanies skratt
 31. Valstugor och deras godis
 32. Gratissaker
 33. Nationalteaterns samlade verk
 34. Billy Idol
 35. Edward Scissorhands
 36. Hatchet-Face
 37. Miami Ink
 38. Åsas hus (grodorna)
 39. Disney Channel
 40. Nikelodeon
 41. Barnkanalen
 42. Hjärnkontoret, jag har så många frågor jag vill ha svar på!
 43. Mamma Mia
 44. Lady Gaga - Just Dance
 45. Tacos
 46. Lasagne
 47. Tacoslasagne
 48. Sova i soffan med mjukisbyxor och hoodie med hooden över huvudet med bra TV och en kopp kaffe.
 49. Kaffe
 50. Smilysen ;P på msn
 51. Cillit Bang
 52. Grotesco
 53. Johan Glans (?)
 54. Magnus Betner
 55. Chokladpudding
 56. Chokladmuffins
 57. Choklad
 58. Att vara gäst hos Lina
 59. Mitt täcke hos pappa (gosigt fast ändå lagom svalt)
 60. Chicken Kebab i skolan
 61. SuperMariomelodin
 62. LegoRacersmelodin
 63. Uffes ljudeffekter på genomgångar
 64. Vändstekta ägg, bacon och stekta tomater
 65. Världskartor/jordglober som har med Sovjetunionen, måste kolla varje gång jag ser en ny.
 66. Ballonger
 67. Såpbubblor
 68. Folk som ber om ursäkt när de knuffas. till exempel...
 69. ... Ernst!
 70. iTeddy

Chestnut Road

Vaknade i morse, gick upp och insåg hur ofredat mitt hus känns. Känslan av att jag kommer hitta en förskärare eller köttyxa i varje skrymsel och vrå är inte så härlig.

Anledningen till allt detta lidande är en härlig filminspelning som tog plats i mitt hus igår. Inget proffsigt utan några som går filmkunskap. Alla skulle komma vid tre, men det blev mer halv fyra eller något. Sen trodde jag det skulle ta typ några timmar, typ va klara vid sju senast. Men icke, det drog ut på tiden till halv tolv på kvällen/natten (mittemellantid ju). Det var i och försig ganska kul, så det är väll okej. Men som sagt, den överhängande känslan idag är att en förskärare ska ramla ner i mitt huvud var jag än går.

Dessutom är frustrationen att bandbredden typ är 0 här extremt mastodontiskt stor.

Filmen har Chestnut Road som arbetstitel (då det liknar namnet på min väg) och jag tror den blir rätt härlig. Vårt blod var mycket gosigt till exempel.

En komparativ analys

Idag vidgade vi våra vyer as far as fika goes. Istället för att sätta sig på Vero satte vi oss på nått bögigt cafe som hette Lilla cafeet på söder (parallell till lilla huset på prärien är lika uppenbar som tragisk). Nu tänkte jag göra en komparativ analys.

Café Vero
Musik: De har tre skivor har vi upptäckt efter upprepade besök. Indisk pop/psykadelisk-sitt-ner-och-håll-käften-musik/långsamma versioner av discolåtar, t.ex. I will survive. I like.
Kaffe: Jag gillar deras cappucino ibland, ibland smakar den bajs. Goda kakor har de också.
Priser: Helt okej. 25 spän för en cappucino kan ju ine ses som dåligt. Kakor och sånt bajs är dock überdyrt.
Stolar mm: En hörnsoffa finns, men där brukar det ofta sitta äckliga barn medäckliga föräldrar. Annars helt okej stolar. Man får alltid bord.
Toalettfaciliteter: Exiserar och är mucho fräscha. Dimmande lampa, mycket high-tec.
Toasters (av 10): 7

Lilla caféet på Söder
Musik: Radio, tror det var Rix FM eller Mix Megapol.
Kaffe: Drack vanligt kaffe, man fick stora koppar. Stort plus. Hembakta kakor, mycket femman.
Priser: Samma som Café Vero, fast vanligt kaffe kostar 20 kr iställer för 25 kr, och stora koppar som sagt. Två hallongrottor för 10 spän, vem klagar?!
Stolar mm: Soffa på hela övervåningen! Supersweet med massor av kuddar. Ganska lite folk, vilket bara är trevligt.
Toalettfaciliteter: Existerar inte. Inte okej.
Toasters (av 10): 5

Vero vinner. Självklart.

Twilight

Jag känner att det här får bli den sista av alla inlägg om den här tragiska boken/filmen. Jag såg då filmen igårkväll på förhandsvisningen (hoho) på Rigoletto. Jag höll på att dö av skratt. Det var nog den roligaste filmen jag har sett på länge, den var verkligen gjord för att vara pinsam. Det bästa var på biologilektionen när Edward håller fast sig i bordet och stirrar på Bella som en brunstig älg, skrattar bara jag tänker på det. :D

Men de hade faktiskt ansträngt sig med Jacob, jag var helt övertygad om att de bara skulle ta honom direkt med sin korta frisyr och ljusa hy, men de hade slått på stort med både skokräm och peruk. Han såg nästan ut som en riktig indian. Fast mer som en vit femåring, med skokräm.

Och gud vilken taggad biopublik, asså när reklamen kom var alla så extremt taggade så hela bion börjar skrika som djur. Crazy bananas så att säga. Eller det var inte bara när reklamen började, det var folk som skek genom hela reklamen, supersweet. Sen utbröt galna hyschninar när filmen faktiskt började. Fast jag känner at isen bröts efter typ fem minuter när Jacob kom in i bild och alla skrattade ihjäl sig. :P Visst, ambitiöst med skokräm, men ni hade kunnat tona den. Kanterna var fairly tydliga. Sen sat väll alla och flinade genom hela filmen. I alla fall jag. Hehe.

Nu måste jag gå till skolan snart, min förkylning har verkligen brytit ut nu. Näsan rinner som men jävla kran, men det är prov idag. The show must go on liksom. 

Cut

Jag är sjuk idag, var bara inne i skolan lite och gjorde redovisning på norden-projektet. Sen fick Åsa panikångest av möjligheten att vara utan mig resten av dagen (vem skulle inte få det?) så jag stannade på nån fuckfacekonsert med några tragiska människor i fula byxor från skåne. Människorna var från skåne alltså, fast byxorna kanske var det med.

Min högerhand är helt raserad, typ. Jag brände tummen nu när jag skulle tänta ljus med en tändare, kan inte hantera de där sliskiga jävlarna. Och mitt pekfinger fick ett papercut igår, den äkligaste av alla skador. Dessutom är det precis där sidor i böcker och sånt ligger på mitt finger, så papprena liksom cuttar upp det lite till varje gång jag håller i ett papper. Inser när jag skriver detta hur skabbigt det är. Huh.

Imorgon Twilight! Känner mig rätt taggad ändå. Det kommer nog bli en besvikelse som jag nämnt, en jag vill ändå se. Patsinator är ju snygg i vilket fall. Och James verkar vara snygg med om man ser trailern. Det blir nog det bästa i filmen, tror inte att handlingen eller något annat kommer beröra så mycket. Nu kommer Josefin älska mig och Åsa kommer begå hedersmord på mig. Bättre än hederssjälvmord (<-- funny word) i alla fall.

Multitasking som man säger i amerika

Kvällen har varit mycket buissness (även fast jag inte ens kan stava till det). Först satt jag i msnkonferens med Adam angående samarbetet (get it? sam-hälle, sam-arbete? Copyright till Sui-King, tror jag...). Det gick mycket bra, vi blev typ klara. Snart kan vi lämna det kapitlet i historien bakom oss. Samarbetet fungerar väll mycket bra nu, men Plingelas irriterande kryptiska uppgifter gör mig tokig. Och Norden är den tråkigaste delen på hela jorden.

Hur som helst satt jag efteråt och multitaskade på hög nivå. Boston Tea Party på TV, finskriva våra anteckningar på datan och prata på msn med två personer. Tydligen är det maxgränsen för min hjärna, för sen när det kom ytterligare en person på msn fick jag tona ut TVn, och missade därför kvalitetstv, som jag nu ska catch up on. med mitt eget lilla tea party. Och ja, jag vet att Boston tea party inte var ett tea party.

Sov gott, jag är nöjd med min insats för dagen.

To be continued

Känner att det förra inlägget är det mest diskutterade ever på denna blogg, så jag ska göra en spinoff (eftersom jag tycker att tvåor är bäst).

En fördjupning i de olika ämnena jag nämnde känns nödvändigt, då folk är helt bananas! They are running wild i tells ya!

Harry Potter: Jag gillar inga av filmerna. Jo, det gör jag. De är mysiga och magiska och påminner mig om när jag var liten och läste Harry Potter för första gången, men de suger extremt hårt. De suger alla av samma anledning, alla på hela planeten jorden, Tellus if you may, har för höga förväntningar. Det är Harry Potter, det är som att göra en film av Bibeln. Du kan inte klämma in allting på dryga tre timmar och även om du gör det så blir det inte tillräkligt bra för att göra boken rättvisa till dess tillbedjande. Om ni förstår vad jag menar. Det jag talar om är böckerna.
I ettan är författaren oerfaren och osäker på vad läsaren är ute efter (vad hon själv är ute efter?) att få fram. Dessutom måste mer än halva boken gå åt till att presentera alla karaktärer, boring, men nödvändigt. Sen i tvåan har man lärt känna alla karaktärer, man är redan i stämning och författandet är mycket bättre.

Twilight: Lite samma här. Fast ändå inte. Ettan är sjukt onödig. Man hade kunnat skriva sista tredjedelen av ettan med flashbacks till tiden innan de blev ihop, så att det bygger upp till att samtidigt som de är i ballettstudion kunde man få läsa den punkten i historien när de blev ihop. Istället får man läsa i hundra år om hur hon kommer på att han är vampyr, när man kan läsa det på baksidan av boken typ. Och man får vänta ännu längre på att de blir ihop, vilket också är mycket förutsägbart. Boooooooooring!
I tvåan blir det hela tragedin när han springer till skogs och triangeldramat med Jake börjar. Vilket jag tycker är det bästa och sämsta i böckerna eftersom jag har en tiny crush på Jacob. Boken, inte i filmen. Därför tycker jag så.

Shrek: Alla de filmerna är klockrena, men tvåan är klockrenast. Hur bra som helst, blir glad bara jag tänker på den. Det är i tvåan alla skämt jag minns finns med i.

Pirates: Ettan är bra, men det känns som att Jack Sparrow får för lite spelrum. I tvåan har de slutat bry sig om tönt-Orlando Bloom och ger allt spelrum åt Johnny. Men trean suger. Som sagt tycker jag att Orlando Bloom är en tönt, men jag ville inte att han skulle dö! Vad var det liksom? Bara för att rädda handlingen... Sånt gillar vi inte.

Hoppas saker är lite klarare nu. ;) Vet inte om det här inlägget blir uppskattat eller bara blir en dålig tvåa, vad tycker du?

Första, andra, tredje

Nej, det här kommer inte handla om att Ernst Kirchsteiger (?) knuffade mig i tunnelbanan i veckan. Han stannade dock även fast han verkade stressad och bad om ursäkt med ett förlåt och klapp på axeln. Jag fick en chock. Okej, nu handlade inlägget om det, men har ett annat ämne också.

Jag håller verkligen inte med om att ettan i saker är bäst. Ofta brukar folk säga att ettan i filmserier och så är bäst, tvåan är helt okej och trean suger. Min åsikt är att tvåan ofta är bäst. Men trean suger ofta.

Tvåan i Harry Potter var mycket bättre än ettan, samma med Pirates of the Caribean, Shrek, Twilight the list goes on.

Tror att detkan bero på att jag inte gillar själva uppbyggandet av historien. När man redan i början av filmen eller på baksidan av boken ser att det finns en klar prinsesskaraktär och prinskaraktär vet man ju att de ska bli ihop. Då känns det jobbigt att läsa trehundra sidor av uppbyggnad. Totalt ointressant. 

"Stålis dikt till Björk" av Åsa

Världen omkring oss är så mörk.

Men jag har ju dig, Björk.

För mer prosa, kolla hennes blogg.

Ein Hotbrev!

Kommentar angående föregående inlägg:

Men kunde man inte fått nåt coolt namn? Typ Obi-wan? Åtminstone typ Bengt. Och Greger var iaf lite tufft, men Styrbjörn? Är det ens ett namn?

Tänk på att Styrbjörn är stark, STUMPAN.

Från och med nu när jag inte vill hänga ut Styrbjörn i bloggen ska jag då kalla honom/henne Chewie. Japp hoppas han/hon är nöjd nu! *springer och gömmer mej i ett hörn och ser skräckslagen ut*

Råd

Idag satt jag och några bekanta till mej och fikade. Eller nej de är vänner till mej, men bekanta låter snyggare i meningen. Aja. Hursomhelst tar person nummer 1, vi kan kalla henne Greger, upp ett problem som liknar ett problem person 2, som vi kan kalla Styrbjörn har. De sitter och disskutterar sitt gosiga problem och känner ett härligt och mysigt samförstånd, men kommer dessvärre inte fram till ett åtgärdsförslag. Då bara klickar det till i min hjärna och jag börjar rabbla upp värsta smarta rådet. Styrbjörn har haft det här problemet mycket länge nu och var ganska nere ett tag, men då kunde jag minsan inte komma på nått smart att säga!

Jag har funderat lite på varför. Har kommit på några möjliga scenarion.

1. Styrbjörn kanske inte var redo att höra vad jag hade att säga back then, inte för att det var så banbrytande men...
2. Om 1 är sant så kan jag lägga till att Styrbjörn är jävligt stark.
3. Jag kanske var rädd (undermedvetet) att bli kallad besserwisser om jag hade gett råd om nått som jag inte vet något om egentligen.
4. Jag kanske hade hjärnsläpp. Så är det ibland.

Att ge råd är svårt. Berätta om egna erfarenheter!

Vädret

Vädret i Stockholm suger just nu. Man går upp när det är becksvart ute, när du kommer hem är det minst lika mörkt. Det regnar och är blött. Det är kallt och förjävligt. Det blåser som en jävla orkan inne i stan. Vadfan är detta? Om man inte var ateist innan blir man väll det nu. Vad har Gud emot mig? Get me out of this godforsaken hellhole! ARGH!

GRATTIS MARTIN :D

Min bror Martin har namnsdag idag!! :) It's fun. Han fick en "titta på film eller göra något annat broder-syster 7th heaven aktigt tillsammans". Alla hade fullt upp idag dock så vi ska äta tårta och så imorgon. Näjs.

Gick ut och gick med Tina i skogen idag för första gången på kanske... två, tre veckor? (skillsmässobarn ju). Gud vad mörkt det har blivit utomhus?! Kunde knappt se nånting vid halv fem. Inne i skogen då då. Men SKANDAL!!!

Glömde italiano läxan till imorgon... Illa. Magnus is gonna be mad. Värsta är att du bara får ett fett "NÖJD?" bredvid ditt 4/10 poäng i glosläxförhörsboken. Man känner sig så dålig. Nu ska jag kolla på What the Buck på YouTube. Sen sova.

Mucho

Mycket att göra idag för att vara en lugn dag.
Ska hem till pappa för att fira fars dag. Det blir ju trevligt. Tårta är inblandat.
Har dammsugt, damsugit, dammsugit? nedervåningen (vi delar upp huset i städområden dammsuga, städa toaletterna...).
Tänkte hinna gå ut med Tina innan vi skulle hem till pappa, men det blev inte av. Får bli sen. Men jag ska!
Det är typ allt. Lite smågrejer också. Typ att fixa loggbok på en uppgift till min mentor Plingela. Skulle ha varit inne för sisådär två veckor sen.

Frukost

Jag åt rågfras med mjölk och drack kaffe med mjölk till frukost.

Lugnet lägger sig.

Jag ska ha en lugn dag idag. Känns som att det var för länge sen. Jag gillar att ta det lugnt. Har ett rätt stort behov av det också. Jag blir ganska cranky annars. Ah, skönt!

Digerdöden Och Gotikens Dödsryckningar

Min favoritrubrik ever. Den sätter verkligen en stämning.

Lyssnar på Mean Kitty Song på YouTube. Vilket jävla geni som gjort det. ;P

Aproposito det fick jag ett genidrag idag. Har haft vissa problem med att kontakta min mor med att jag inte kommer hem till maten. Har löst detta med att lägga in en påminnelse i mobilen som ska komma varje dag klockan 17.00 prick "Dags att tänka på refrängen!", eller i alla fall ringa hem liksom. Japp det var det. Fan vad fiffig jag är, nobelpriset nästa.

Nu ska jag duscha, sen ska jag nog äta en mysig chokladmuffins (say it like Carl-Jan) och titta på South Park. Sen sleepy time. (It's sleepy time, sleepy sleepy sleepy time! Bom chick bom chicka bom and dance!). Oj jag måste nog sova
 på riktigt. Ses imorgon.

Obama

Jag var faktiskt så töntigt engagerad att jag bestämde mig för att kolla på valvakan. Tänk när man sitter om typ trettio år och folk undrar om man såg det, det är ju en högst historisk händelse liksom. Vill ju inte vara min mamma som man fråga "såg du månlandningen?" och hon svarar "nej, jag somnade". Hon var väll typ tio då men ändå.

Somnade väll vid typ ett, men satte klockan på fem så jag såg hans tal live. Jag ska inte ljuga, jag grät som en liten bebis. Men vadårå? Klockan var fem på morgonen, jag var supertaggad, han hade enligt mig bäst åsikter, är en så extremt bra talare och den första svarta presidenten i USA, det vore konstigt att inte gråta! Hehe.

Nu ska jag sova eller nått. Kollar nog YouTube i sisådär en halvtimma först. Idrottsprov imorrn, näjs. NOT.

Min novell

Nu är den klar, det är en svenskauppgift. Den handlar om en tjej som vill vara cool och ha dyra skor. Sen hittar hon tre tusen spänn, och köper då skorna. Men sen visar det sig att det är hennes granntants pengar som hon skulle använda att betala hyran med. Då springer hon för att lämna tillbaka dem. Men här blev jag lite inspirerad av Åsa, så hon halkar i hundbajs som smetar ner skorna. Jag är bäst eller hur?

Det är synd om människorna

Skolan börjar imorgon.