Lars

Vad är felet med alla på tv? Till exempel Katrin fd Schulman som håller på "jag kanske har missuppfattat den här tävlingen, eller är det en maskerad eller?". Jag känner verkligen att jag måste försvara Lars. Bara för att alla andra står stilla mitt på den stora outnyttjade scenen och sjunger med halva sitt arsle, är det inte meningen att artister ska bjuda på sig själva? Och är det inte så att merparten av alla kända musiker klär ut sig och utnyttjar scenen med att hoppa omkring, kanske offra lite av sången (fast ändå försöka med hela sitt arsle)?

Trots att Lars är bäst bör han inte vinna Idol, det är liksom en dödsdom för vem som helsts karriär.

Åsas blogg - om du inte håller med ;)

My dear friend Åsa, eller Whazza som hennes übercoola internetnamn är, har på siståne tagit sig tiden och ansvaret att kontra mina inlägg. Så om du inte tycker som mig kan du alltid kolla på Åsas blogg om hon tycker annorlunda. Dessutom kan du följa den spännande utvecklingen i hennes quest att förstöra all världens mp3spelare. :D

Hemskt.

Jag joggade idag, det var hemskt. Har varit lite dålig på att hålla igång träningen de sista veckorna innan lovet, men körde på i samma fart som vanligt, så jag fick håll efter typ trehundra meter. Dessutom regnade det, ganska mycket. Även fast jag hade regnjacka blev jag självklart genomblöt och fick huvudvärk eftersom jag inte hade mössa. När jag kom hem bytte jag till torra kläder, äkligt eftersom jag inte duschade (ska till stallet om några timmar) och nu har svettats ner ytterligare ett set med kläder.

Men jag har ju faktiskt Disney Channel och toast nu, så allt är bra.

Disney Channel

Boxer har en sån där helg eller nått där man kan kolla på Disney Channel och Canal + så att alla ska tänka "jädrar vad bra det här var, det måste jag kunna se varje dag". Jag och mina broshor är mycket lättpåverkade av detta, förut tvingade vi mamma att betala extra för Disney sådet är ett kärt återseende. Hitills har vi sett Lilo & Stitch, Rasten och nu är det American Dragon, snart Kim Possible. Jag älskar Disney. :) Hoppas de fortfarande sänder Dave Barbaren.


Löndön

I London finns det många snygga människor, de är helt enkelt lite mer stilsäkra där än i Sverige. Eller så är jag hemmablind. Killarna är mer slitna och coola, tejerna är preppy och piffiga (vill inte säga chick) och herrar och damer har inte sunkat ner sig på samma sätt som de ofta gör i Sverige.
Vi bodde i Camden Town, den coolaste stadsdelen, eller hur man ska säga. Det var väll en medelålder på typ 23 eller något och alla var ganska coola. Nu tänker jag berätta lite i bilder.Vårt lite luggslitna hotell som hade god frukost sin underliga lukt till trots.En del av Debenhams tidiga julskyltning, som jag blir glad i hjärtat av.


Det här är då usikten från Greenwich observatoriet. Med nollmeridianen och sånt. Vi såg en del andra turistiga grejer också, och så tittade vi på konst med. Shoppade också men detta är ingen modeblogg så det kommer inte komma upp några bilder.John Lydon är en sellout. Vem hade trott det?

Tantighet

Jag satte just tejp utanpå batterilocket på fjärrkontrollen, det vore ju tråkigt om "sitta-fast-anordningen" skulle lossna. Fast då skulle man ju kunna tejpa... Det här är major vuxenpoäng.

Avspärrningar

Det var en avspärrning med såna där plastsnören på en gångväg på väg från tunnelbanan hem till mej. Gav efter för impulsen att bryta mot den, kände mej lite lagom rock n roll just då. Men det härliga var att de gick en typ 30+ kille som skulle gå framför avspärrningen, lixom utan att behöva krossa snöret, men han var ändå tvungen att göra en omväg för att stampa på avspärrningen. Den där plasten lockar helt enkelt fram det värsta och bästa i en.

Liten notis: DET ÄR LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOV!!! FYFAN VAD UNDERBART!!!! HAR LÄNGTAT TILL DENNA DAGEN SEN SOMMARLOVET TOG SLUT!!! WOHO!!!

Intressantaste inlägget EVER

Jag försöker komma på nån grej att skriva om, kom på att jag borde dela med mej till världen av vad jag har i min väska.
Först kan jag ju dra lite info om väskan. Den är av röd plast, fast är inte i hårdplast lixom. The finest English plastic lixom. Den har fina nitar på sig och man kan knäppa av och på axelband om man hellre vill ha den som tantväska med ett sånt där pyttelitet handtag. Jag tror det går att pula ner ett A5block i den.

SAKER I MIN VÄSKA!!!!

* Ett gammalt matteprov
* Tre random skolpapper
* Två kvitton (Konsum och ICA)
* 64 kronor
* Ett läppstift
* Skåpsnycklar
* Almenacka 08/09, pytteliten söt svart med rosa gummiband runt.
* En blå bäckpenna
* Plånbok, svart smått manlig med liten elefant på, aningen för tunn för sitt eget bästa.
* Mp3, svart lowlife Samsung, tänk en sån man hade innan man köpte Ipod (fast jag köpte aldrig Ipod...)
* Nyckelknippa till allt utom skåpet
* En hårklämma med röd/vitrandig rosett på
* Nästan tomt cerat av okänt märke (etikett bortpillad)

Plasthandskar

Sitter i vid en dator i skolan och har allmänt tråkigt. Jag börjar om 40 minuter, har redan varit här i lika länge ungefär... Anledningen är att jag var hos tandregleraren innan. Han sket i plasthandskar som vanligt och sa att allt förmodligen kommer gå åt helvete hur man än gör. Bra att skylla på att mina tänder är FÖR SMÅ liksom. Hatar hela grejen. Förhoppningsvis blir det här en mer läxfri dag än igår. Ja.

Monster

Jag blev mycket rädd när jag duschade att det skulle komma ett monster. För jag var inte säker på att jag hade låst dörren och parketten blir nedtryckt när man går, så när den "poppar upp" igen låter det som att någon går där du har gått. Fyfan vad rädd jag var. Lite lätt panikångest alltså.

Men nu mår jag bra.

Imorgon ska jag upp klockan 6, för jag ska ICKE komma sent till italienskan, nu jävlar. Förra lektionen, och prov, var ju den där dagen när jag försov mig hela dagen. Inte med flit dock, men det kommer bli ett mindre roligt samtal med italianoläraren...

Press

Argh, pressad. Inlämning av det magnifika grupparbetet på fredag, fast den sista lektionen till det är på onsdag och det känns jobbigt att jobba allt för mycket eller alls utanför lektionerna...
Jag är i princip klar med den fucking avhandligen, faktadelen liksom, men en punkt (Nordiska Modellen) är som en riktigt, riktigt jobbig lillebrosha som springer efter mig överallt. Vi fick ett häfte av läraren som hon påstår innehåller "alla svar". Well, det kanske det gör, men läraren har kopierat sidorna helt åt helvete så att dom är i fel ordning. Supermysigt.

Känner att jag inte kan hålla häftet gisslan längre heller, för vi fick bara ett per grupp. Så jag får väll typ läsa igenom det ikväll (natt/tidig morgon), göra lite anteckningar och försöka verka intelligent när jag formulerar mig, imorgon. My brain hurts.

Parrot :DMin pappa har visserligen hjärntvättat mig lite, men Joh Cleese är rätt kick-ass.

En HÄRLIG lördag

Jag ska ha en HÄÄRLIG lördag. Jag ska cykla hem till pappa och äta HÄÄRLIG lördagsstek (härligt att byta namn från söndagsstek istället för att bara kalla det stek), ha en HÄÄRLIG kväll med min HÄÄRLIGA bröder och min HÄÄRLIGA far.Ärligt talat, jag använder ordet härligt extremt mycket, men jag tycker faktiskt att det borde avskaffas. Jag äklas lite av att det ordet finns i mitt ordförråd. Det känns väldigt Helene Sjöholm och Grabben i graven bredvid.. Inte okej helt enkelt. Men som sagt använder jag ordet HÄÄRLIGT mycket. Fast det hugger i hjärtat lite varje gång så att säga.

Fred for President!

Jag vet att jag skulle röst på honom! Eller inte... Men han är grym. ;P


Hey DollyHey Dolly är skriven av en person som heter Amanda Svensson.


Det är en mucho bra bok som inte handlar om nånting egentligen. Den har ingen början och inget slut, mycket mobbat men en bra idé på något vis.


I början är Dolly ihop med en kille som heter Mårten, som hon tycker är pisstråkig. Hon har låtsaskompisar och halucinerar fram en rockstjärna när hon har tråkigt. Alla borde läsa den här boken. :)

Nu har jag gjort bort mig.

Det har hänt flera gånger på senare tid att jag har vaknat lite senare än väckarklockan var ställd på och insett att jag har gömt mobilen på helt obskyra ställen i sömnen. Typ under kudden, längst in i garderoben, under sängen och så vidare.
Men idag gick det lite för långt. Jag låg helt fridfullt och drömde att jag var i krig och höll på att förhäxa folk (förmodligen på grund av överkomsumtion av Harry Potterspel) när jag lika fridfult vaknar, inser att DET ÄR LJUST UTE!
Jag börjar frenetiskt leta efter min mobil men inser snart att jag idag helt sonika har somnat ovanpå den, och att klockan var något i stil med 11.34. Italienskaprovet började 8.30. Fan vilken fail. Och det var redan för sent att åka in till den kommande lektionen gympa, men jag tänkte att jag kunde gå på KuHi i alla fall, men när jag ringde Åsa för att berätta om min fail informerade hon mig om att vi inte hade någon KuHi (Kulturhistoria betyder det). Så jag får sitta hemma idag. Tragik på hög nivå.
Fan vad jag har gjort bort mig.

Something to write home aboutThis is something for the books. Början och slutet är bäst, och när dansken säger "denne unge mannen är revoluschonär på et farrligt saett!". Underbart, kände att den behövde komma till folket så att alla kan höra hans kloka ord *host, host, HOST!!! en grävlingunge har fastnat i vrångstrupen*. For the record har jag inte surfat runt bland klipp på Anders Borg bara for fun utan jag såg I ditt ansikte igår och då var den med. Så jag kollade upp den. Enjoy!

Min dag

Jag kände verkligen idag att jag ville direkt hem efter skolan. Sen satte jag mig och spelade Harry Potter 3spelet, det är totally kick-ass. man får flyga Hippogriffer och styra drakar och en massa andra übernördiga saker. Alltså är det perfekt för mig. ;P

Pappa och Miche kom och hämtade en grej, så det kändes för svårt att motstå att slippa laga mat. Så vi käkade korvstroganoff, drack kaffe och sen åkte jag hem.

Nu sitter jag här och funderar på om jag skulle göra lite hushållsskit. Typ disk och sånt. Jahopp, det var min intressanta dag. :D

Koppar och hur man lagar dom

Jag hade sönder "foten" på en kopp och lagade den med Karlssons Klister. Den klarade maskindisk och allting! Dock vet jag inte om det hade varit läcksäkert om det hade varit själva koppen som gått sönder.

Fortsättningen på min dag...

Skolan var helt okej idag, kort och inte intelligenskrävande. Trevlig sallad i matsalen också.
Efter skolan hade jag lite töntiga ärenden att springa och lite löst folk följde med. Bland annat var vi vid Eastman Institutet (som verkligen såg ut som en instution), där mina kära vänner skämde ut sig och tanten i luckan sa att hon skulle ringa mig nästa vecka, jag tvivlar på att hon talar sanning.
Men mycket var positivt idag. Jag bytte kjolen jag köpte i Göteborg till en mindre storlek, och eftersom Cubus hade 20% rabatt idag så fick jag sextio kronor också! Jag och Tina gick ut och gick i skogen, det är alltid myschigt. Sen åt jag tårta med kaffe, och jag älskar tårta över allt annat onyttigt.
Det var en bra fredag helt enkelt. Eller en bra dag snarare, fredagsfeelingen infann sig aldrig.

Fett Star-Trek

Nu för att göra bloggen lite mer spejsad så har jag tillfört en ny grej. Kategorier. Ja, jag vet att alla sitter i sina datastolar och drar ett långt ooooohhh! De jag har skapat heter Musik, Bok & Film, My Homies och Funderingar. Kommer fortsätta att använda Allmänt när jag bara skriver om min dag eller så. har du idéer om andra kategorier så kommentera!

Grattis Martin!

Idag fyller min bror Martin tretton, grattis grattis! Av mig fick han en wind-up haj, alltså en plastfisk man drar upp och sen kan den simma. Jag hade velat ha en sån och jag såg nog att han blev berörd i sitt hjärta. Dessutom ska han få en grej till, men den är hos pappa för tillfället. Så det är en hemlis! :O

Förmodligen kommer min fredag bestå av att sitta hemma med familjen och kolla på något i stil med stjärnor på is. Men det är tårta involverat så... Och sen är det kalas imorgon, så jag är bara ledig på söndag egentligen. Folk får gärna smsa om det händer något kul då!

Gilbert Grape

Folk borde faktiskt se den där filmen. Den var sjukt rolig, mest för att Leonardo DiCaprio är pinsamt bra på att spela efterbliven. Och Johnny Depp är med! Men han heter Gilbert och det känns bara fel.
Dessutom var det en sån där typisk film där folk i Hollywood har satt sig och bestämt "let's make a deep movie" och det blir lite... wannabe djupt på något vis. Alla tänker liksom "oj, vad djupt det där var" fast det bara var ingenting. Men den var rolig. Tanx Carro!

Wierd

Idag var Dennis i skolan. Det kändes lite konstigt. För er som inte vet vem han är så kan vi dra en liten sammanfattning. Han har rött hår och är extremt proggressiv. Progressiv i meningen emot allt. Dennis och jag var inte bästa kompisar när han gick i min klass, vi var mer typ bästa ovänner. Eller var vi det? Hatade vi bara varandra? Jag vet inte. Det värsta är att jag verkligen inte är moderat eller något (för ja, politik är typ hela Dennis värld) och ändå så blev det så fel... Det är konstigt.

Men nu ska han kanske börja i vår klass igen, känner att det kan bli en fin twist på handlingen i den underbara men ganska kassa såpan som Frans Schartaus Gymnasium är.

The Bang Gang

Åsa har nyligen klippt lugg. Jag har också lugg och ganska många andra har lugg. och vi lugghavare är inte riktigt som alla andra, vi har ju större besvär med våra luggar än andra (som inte har några) så jag känner att vi borde starta ett Bang-Gang där man kan få lufta sina åsikter, erfarenheter och visioner med sin lugg. Tanken med Bang är att lugg heter bang på engelska, tror jag. Eller är det fang? Nej, det är huggtänder....

Så vill du bli medlem, har åsikter eller vill berätta för mig hur bang stavas så kommentera! :)

Nödvändigt

Kände att det var nödvändigt med ett inlägg med mina tre favoritlåtar. Lärleken och bara om min älskade väntar går ändå att förklara, tror inte dancing with myself går lika bra... Men jag älskar dom alla tre, tror jag alltid kommer göra det också. *rörd till tårar NOT*


Ledig tid

Mamma hade redan gått ut och gått med Tina idag så jag fick en paus på typ två timmar innan ridningen, känns rätt bra. Vi ska åka iväg nu om en dryg timme. Känns skönt att inte stressa. Känns som att dygnet har haft för få timmar på siståne. Och det brukar verkligen inte vara så för mig! Men nu verkar det lugna ner sig. Fast vissa människor gör ju lixom vistelsen på jorden lite otrevligare. Ibland önskar jag verkligen att jag kunde bestämma ALLT åt ALLA!!! Ja, jag är ganska crazy...

In other news, Carro försöker förstöra Johnny Depp för mig genom att låna ut dåliga filmer med honom i till mig. Inte för att hon har en supersund relation till honom heller, hon skaffar liksom filmer med honom hon tycker är dåliga bara för att göra samlingen komplett... Fast det är ju bara bra för mig för då kan jag låna dom. Hehe. Cry-Baby funkade ju i alla fall inte, så nu har hon lånat ut Gilbert Grape och Terror on Elm Street (Nightmare trodde jag men det står terror på lådan). Den sistnämnda skulle dock ha sina stunder sa lilla Carro. Vi får se.

Fyra timmarsfika

Efter skolan idag fikade jag, Åsa och Stålis i typ fyra timmar. Vet inte om det känns okej. Hehe. Men vi hade väldigt kul i vilket fall. Jag var en riktig gangster och laddade min mobil i caféets utag, UTAN ATT FRÅGA!!! Japp, jag är bad-ass...

Vi satt alltså där i fyra timmar och bara snackade om ingenting. Kom på att livet är ganska mycket som ett tåg. japp sen kom jag hem och åt pankakor med familjen. Nu ska jag prata med Erik om hans mobbade prao på ett dagis där alla kallar honom fröken och nån liten polsk unge sitter och skriker MAAAMMAAAAAAA!

Så intressant har jag det, sen ska jag se I ditt ansikte och förhoppningsvis plugga lite italiano. Måste duscha också, fan vad jobbigt. Har en ny teori om varför jag tycker det är jobbigt, nämligen att det är så jävla kallt i vårt badrum och i hela huset. Känns som att håret fryser till is. Huh.

Kjol

Har lite ångest över att kjolen jag köpte i Göteborg kanske är lite för stor... Den är lixom i ett lite strechigt (<--felstavat) material och den sitter lixom inte åt. Om ni förstår. Men den funkar lixom och jag tror inte jag pallar gå och byta den till en annan storlek... Dessutom är den jättesnygg. :D

Jaja, det börjar bli lite smått stressigt nu! 35 minuter tills jag ska gå och det enda jag har gjort på de två timmarna jag hade på mig är att försova mig och dricka kaffe. Så nu får jag börja fixa mig. Hehe.

Göteborg

Göteborg var trevligt. Farmor också. Man får liksom en konstig känsla av att man är nästan mer hemma där än i sitt riktiga hem. Man får frukost på sängen och blir hela tiden erbjuden godis. Men det är en bra sak ju! :D

Dessutom fick jag koftan som farmor hade varit snäll och hämtat åt mig, eller hennes granne rättare sagt, hehe. Den var jättefin, och satt perfekt som tur var. När vi var i Nordstan på lördagen hittade jag dessutom en kjol och en halsduk, farmor köpte en mössa.

Mycket trevlig helg, som nu istället för med jogginrunda ska avslutas med Cry-Baby. Känns som ett bättre val, även fast Carro (som jag lånat filmen av) påstår att jag kommer förlora respekten för Johnny. Jag tror henne inte, men vi får se.

The Green Line

Fick lite extra tid innan det är dags att gå till skolan. Lyxigt, men jag har en känsla i maggropen att jag har glömt något jag ska ha med mig till Göteborg. Vet inte vad dock. Har med mig biljetter, mobil och pengar. Men det är o andra sidan en känsla jag har varje gång jag ska göra något "outside of the box". Höhö.

Okej.. Gröna linjen står stilla, tack pappa och Vakna med the Voice för att jag fick veta detta. Gröna linjen är patetiskt ofta stillastående eller försenad. Tror det beror att det är tre linjer som sammanstrålar i en superlinje. Många tåg på en linje känns ju som att det blir större sannolikhet att något går sönder eller går snett. Men i och med att jag är lite pissed off på de sjuka priserna det är på att åka tunnelbana och buss (m.m) så tänker ju jag direkt att det är fint hur de förvaltar mitt svårförvärvade studiebidrag... Så jag får köra att ta röda linjen till Zinken och sen 4an. Det där var totalt meningslöst att berätta. Hur som helst.

I eftermiddag, efter att vi har slutat, har vi Fransdag. En patetisk ritual där vi tittar på en finstämd (NOT) föreställning av ung utan pung, som alla som går i skolan i Stockholm har sett femhundramiljoner gånger (känner en liten längtan att flytta till Kiruna). Men jag slipper förmodligen, i och med att jag ska till tåget och ha en mysig helg med granny. Tjoho, I'm on a row! ;P

Hard work

Detta har varit en fullpackad eftermiddag/kväll. Först kom ja inte hem förens halv fem, men det var skolans fel. Och att jag, Åsa och Stålis var o shoppade lite. Stackars Stålis, han får alltid följa med och shoppa. Poor sucker. Jaja, såg de extremt snygga skorna på Din Sko som jag vill ha. Provade dem idag också. De är svarta snörskor med liten klack, mucho vackra. Synd att jag är fattig student.

 

Sen när jag kom hem var det i och för sig ganska lugnt med TVn en timme. Sen åt jag middag (god), städade huset (mot betalning) och satte mig att skriva klart reportaget. Vet inte om det blev speciellt bra alls men jag kör på den fina inställningen att lärarna ändå bara bryr sig om hur dina arbeten är i slutet av året. Nu ska jag köra på den fina inställningen att sova.

 

Imorgon eftermiddag ska jag åka tåg till farmor i Göteborg, så det blir ingen bloggning i helgen. Japp, men på söndag kväll eller måndag är jag back in action! See you then!

 

 


Top Model 10

Jag vet inte vad jag tycker om att Whitney vann. Hon tog fina bilder och var bra på typ det mesta, men det är lite som Maire Picasso och Amanda Jensen. Vem kommer bli mest känd i verkligheten. Anya är ju verkligen jättesnygg och ser väldigt modelly ut.

Ja ja, det känns lite som att folk som läser det här inlägget och känner mig kommer mobba mig för att jag är aningen för insatt i Top Model. Men det är som Miami Ink, jag får lite tvångstankar att titta på det.

Nu har jag i alla fall varit duktig och gjort ganska mycket på ett arbete i svenskan och nu ska jag plugga italienska glosor.

Ciao! 

ÖB

Idag var jag på det fantastiska nyöppnade Överskottsbolaget i Västermalmsgallerian. Jag måste säga att det var lite b för att vara ett ÖB. Inget tyskt megabilligt godis, och det är ju det man vill ha?! Min kompis Lina sa att det är för att det var på Fridhemsplan, det förväntas tydligen en viss standard då. Men ärligt talat, har du gått in på ÖB letar du väll inte efter standard. DU LETAR EFTER TYSKT GODIS!!!! Men that's life. Köpte vanligt godis.

Och jag har det helt okej just nu. I soffan med en kopp te och TVn. Lovely. Dock med rätt spooky bilder i huvudet som somliga var vänliga nog att ge mig...