För att sno Åsas grej

Dagens ord: Hyvla

Smaka på det.

herre jävlar

Halva lovet har gått, hur är det möjligt?! :O

Sushi

Idag har min familj "happy family day" typ och ska laga sushi. Så vi åkte in till fridhemsplan och köpte typ sjögräs på en affär där. Sen åkte vi hem. Nu ska vi laga den snart. Jag tittar på Melrose Place, är rätt uttråkad. Jupp Jupp. Men sushi är gott ju så det blir nog smaskens!

Till "kuk" och "apa"

Din mamma tyckte inte jag var en tönt igår natt.

Er som inte fattar sambandet:
kolla.

Tatuering

Min kompis kompis skaffade nyligen en tatuering och la upp en film på fäjsbok, vilket gjorde att jag blev ännu mer sugen på att skaffa en själv. Jag har kollat runt lite. Just nu tror jag på antingen en ros, en enhörning, en fågel, en nyckelpiga eller en groda. Vet inte vad jag ska tro om grodtatueringer. Jag tycker ju att grodor och nyckelpigor är galet söta, men det känns som att folk kommer bli äcklade lite. En fågel känns lite tråkig. Tror det framförallt står mellan enhörningen, nyckelpigan och grodan faktiskt. Men jag måste vara 18 och ha pengar först, så det lär inte bli av förens tidigast i höst.

Nic och Ola

Hur kan jag ha missat att det här programmet existerar??? Det är ju båda mina favoriter!!!! Du kan kolla på det på SVT Play också!!!! Gjorde min dag ;P

Fredagsnöje

Jag och ett av barnen jag lekte med igår. Hon heter Lina. Jag lekte med henne och tre av hennes små vänner, Kim, Tuva och Linnea hette dom. Vi kollade på Lets Dance och nån sjuk thriller som ingen riktigt fattade, kanske för att vi missade rätt mycket och i mitt fall för att jag tog en liten tupplur. Man jag hade kul! Trevligt med nya människor som man känner sig bekväm med rätt snabbt. :) Och nu har jag tre nya facebookvänner, woho! (skämtar)

Idag ska jag bara vara hemma och inleda lovet med ingenting! hehe :D

Haha

Kul. Man måste ju se det roliga i den här bilden. Ett litet glädjeämne i mitt liv.

ZebrorJag och Åsa funderade lite idag på varför man inte har tämjt zebror i Afrika och använder dom som hästar. Jag har kollat upp det här. Man vill ha zebror eftersom de är resistenta mot afrikanska sjukdomar. Men i likhet med åsnor är dom oberäkneliga och allmänt en pain (blir lätt panikslagna osv), så det är därför man inte försöker tämja dom.

Däremot korsar man dom ibland med hästar som typ mulåsnor och tämjer dom.

Saker jag känner starkt för

* SL borde ha nolltaxa
* Geniförklaringen av Stieg Larsson i dagens Sverige är totalt obefogad.
* Geniförklaringen kring Dan Brown i dagens samhälle är totalt obefogad
* Billy Eliott är en av de absolut bästa filmerna genom tiderna.
* Petra Mede är otroligt överskattad.
* Man kan relatera allt i sitt liv till Harry Potter.

Ja, då var det sagt.

Min kreativa sida


Veckans handlingsplan ( alla bryr sig :O )

Måndag: Geografiseminarium, fixa till KuHiredovisning.

Tisdag: Tidig dag, bajs, och italienska, dubbelbajs. Ridning!

Onsdag: ?

Torsdag: Engelska prov, HLR på gympan.

Fredag: BARA EN LEKTION!!!!

Lördag: LOV!!!

Söndag : LOV!!!

VECKA 9: LOOOOOV!!!!!!!1

Hoppas denna galet intressanta handlingplan lyser upp allas liv.


Länkar

Har då uppdaterat länkarna lite, hoppas ironin går fram i vissa. ;P Enjoy. Det finns ingen ironi i "Будет так".

The drugs don't work

Jag har älskat den här låten länge, och nu fick jag den av Åsa, så nu kan jag lyssna på den hela dagen! Den är verkligen söt.


Alla Hjärtans Dag-dagen

Idag var det alla hjärtans dag-dagen i skolan. Det var fina lappar på alla skåpen (som vi då satte upp), vi satte till och med till våra lärare. Hehe. Sen kunde man ta fina bilder så det gjorde vi med.

Ikväll ska jag och "gänget" till Josefin för att äta en gosig födelsedagsmidag! Hon fyllde 18 förra veckan!!!  Det kommer nog bli bra, jag har till och med kommit på en otroligt snygg outfit nu. Är rätt nöjd.

Mercoledì

Påminner mig om att jag har italienskaläxa, fan. Aja. Idag var en produktiv dag i skolan, vi hade två seminarium. Känns som att man satt i viktiga möten, mest för att det kändes lika tråkigt och formellt som ett viktigt möte. En aning irriterande att Stefan, min lärare, dissade sönder mitt arbete för att jag hade skrivit min fråga på fel ställe i arbetet. fuckface. Jag ska så argumentera sönder honom om den betygsättningen nästa gång jag ser honom. Konstruktivt, för han har verkligen fel här.

Förra gången jag fick ett känslosvall som det här (idag kombinationen tråkig dag+orättvis lärare+en veckas hårt slit på en gloriös uppsats som han dissar sönder, då var det en annan konstellation) så började jag gråta över en skitgrej, slog nån i ansiktet och hade ett gräl (bitchfight) med Stefan. Lyckades undvika det mesta av det idag, slog bara Lina, men det var för att hon lät mig. Och jag missade nerven i armen. Shade.

Dienstag

Känns som att min kärlek till mitt aldeles egna språk låtsastyska har nått nya höjder på senare tid. Och du vet vad man säger, i varje mening på låtsastyska finns en gnutta tyska.

Apropå Tyskland, imorgon har vi seminarium om våra östeuropeiska länder vi har jobbat med (jag har Östtyskland). Det innebär att vi ska sitta i en ring och spontanprata med varandra om saker vi kommer att tänka på. Jag måste säga att seminarium är min favoritform av prov, för oftast behöver man inte plugga eller förbereda sig alls. Nu har ju vi alla i och för sig skrivit en uppsats om det här innan, men i många fall ger ju läraren uppgiften att vi ska diskutera typ medeltiden. Då är det ju bara att upprepa vad folk i princip redan sagt fast med snyggare ord och slänga in allmänbildning som typ kloster och sånt. ofta behöver man inte ens sno vad andra sagt heller, utan läraren brukar ofta försöka pedagogiskt leda diskussionen i en viss riktning, då är det ju bara att haka på. Höhö.

Dagen i korthet då:
* ta sig till skola: tar vägen till zinkensdamm, byter till 4an, missar att gå av vid skanstull (hur gick det till?), kommer till Gullmarsplan, åker tunnelbana tillbaka.
* skolan
* hem, sova från tre till fem.
* stallet (gick jävligt bra idag!)
* hem, äta pizza till middag
* sitta här med sockersug. tror jag gör nån form av fruktsmootie (gay ord)

Lite Italien I Vintermörkret

Utomhus har vädret nu gått från snö till ett venedig av lervälling, men vissa kallar ju Stockholm Nordens Venedig så det är väll bara att hitta en liten italienare som kan ro en båt åt mej till skolan imorgon.

Idag tänkte jag ta en promenad, supa in det fina gråmula vädret och bli blöt och ännu mer förkyld av leran (för jag har blivit förkyld på riktigt nu). Jag tänkte gå och köpa ett Kinder Egg också, dom gör mej alltid glad!

Sovjet, the land of the emos

Det finns många paralleller mellan emon och det kommunistiska sovjetunionen.

* Tråkigheten. För mig är den spontana känslan när jag tänker på antingen sovjet eller emon inte "yey!".
* Inåtvändheten. Sovjet gillade att stänga in sig, med Berlinmuren, att inte ha fri handel och så vidare. Emon gillar att sluta sig innåt på ett mer bildligt plan.
* Tjurigheten. Sovjet vägrade inse att de ofta hade fel och vägrade gå med på reformer väst föreslog som hade kunnat vara fördelaktiga för dom. Emon brukar generellt sett vara ganska tjuriga.
* Orginalitetsbehovet. Man måste göra sin egen grej av allting i Sovjet (till exempel Beatleslåtet Let It Be som finns på ryska
här), samma sak gäller för emon.

Erkänn, du håller med.

En grej till. Jag försökte hitta en bild på sovjeter som sitter i en trappa, men istället hittade jag den här bilden på en trappa som kallas "the stairway of death". Vem om inte ett emo skulle döpa en trappa till detta? Just det, Sovjetunionen.

Avrättning med elefant

Fan vad innovativt tycker jag.

Facebook, en trixig grej

En grej jag alltid har tyckt är jävligt svårhanterlig med facebook är att man inte vet riktigt vem man kan lägga till som vän och inte. Vissa har ju alla de någonsin träffat som kontakter, men jag har typ knappt 60 vänner, och det är en BROKIG SKARA v människor jag har träffat typ en dag och människor jag är jättenära, men grejen är att jag inte har alla kompisar tillagda. Det är förvirrat men så ligger det faktiskt till. Typ en person som jag träffar varje dag, la jag till som vän för nån vecka sedan. Då känns det ju lite sjukt att jag samtidigt har facebookvännerer som jag bara har träffat en gång.  Vet någon nån gyllene facebookregel så kommentera gärna!

Ja, jag är medveten om att det här blev ett osammanhängande inlägg men det kan höra ihop med att jag är hemma och är sjuk idag. Eller kanske inte, eftersom jag mest har ont i halsen och inte är feberyr eller så.

Ett ekonomiskt inlägg

Jag har ju då gjort en budget för den kommande månaden som kommer vara till mycket stor fördel för en fortsatt ökning i vinsten för Jessica C Johansson AB. Inga pengar ska längre läggas på fika, fikat ska i stället betalas av pappas rikskuponger eller så skall det inte fikas alls. Vi ska införa ett sparande och vi ska delbetala tillbaka våra lån till pappa. Resten av pengarna skall användas till väl avvägda köp, och inget onödigt what so ever. Om det inte är nödvändigt onödvändigt.

Tänkte bara informera om detta. Jag skickar ett utförligt fax senare.

Stackars George 1.1 - nu med fotoHere lies George Johnson, hanged by mistake, 1882, he was right, we was wrong, but we strung him up, and now he's gone.

Tack för bilden pappa, öh Kurt menar jag.

Åsas party!

Var ju då på Åsas party igår. Jag och nästan hela övriga "gänget" träffades lite innan och spanade in Carros lägenhet, den var jätterymlig, fräsch och jättgullig med små rosor överallt och halsband på speglarna.

Sen mötte vi upp med några fler människor och gick hem till Åsa (hittade dit för en gångs skull). Där var det var mucho roligt! Mycket nya människor, det är kul att sätta ansikten till vad man hört och så. Alla verkade TREVLIGA!

Det blev lite allsång, lite mat, lite dans och så vidare. Lyckat i mitt tycke. :D:D:D:D

Sen fick jag sällskap hem för en gångs skull! Josie var med till Slussen och sen fick jag sällskap med the lovebirds, Carro och Calle hela vägen fram till min busshållplats. Lyx på låda.

Så, grattis för 700e gången Åsa och du får din andra halva av presenten på måndag för idiot som jag är glömde jag ta med den till festen (inte för att du verkade märka det men, hehe). <333