Stackars George

Det finns en bild på en gravsten från Arizona i vår historiabok (sidan 53) som jag tycker är rätt fin.

"Here lies George Johnson
Hanged by mistake
1882
He was right
We was wrong
But we strung him up
And now he's gone."


Fan vad synd alltså. ;P

Hest

Jag hade ju då ridlektion idag, för er som inte vet har jag det varje tisdag. Farsta Ridskola, kick ass! Aja vi hade Regina som gästlärare idag, hon brukar bara ha vuxengrupper i vanliga fall, för av någon anledning är dom VIP och får ha SMvinnaren som ridlärare. Det gick skitbra idag! Jag hade en ponny som heter Tiger (men är prickig) och är lite bråkig. Men det gick bra, yey!

Jag skulle verkligen vilja hålla på med hästar mera... Problemet är ju tid och pengar. För dom är ju så fina djur även om dom är rädda för allting och halkar på en isfläck på stallplan och står och stirrar i en halv minut rätt ut i luften för att hämta sig efter chocken.

Det mysigaste är nästan att bara sitta och titta på dom när dom går i hagen på sommaren, eller ligga och halvsova på deras rygg när dom går i hagen, hästar är bäst på sommaren. men samtidigt är det rätt mysigt att bli riktigt kall efter att ha varit i stallet en hel dag och ha ont i alla muskler och sätta sej på golvet inomhus och bli varm igen. Hästar är FAN BÄST.

Det här inlägget tar både det
här och det här i töntighet. men jag är stolt.

Min studieteknik

Jag har ju då skrivit det här på min uppsats i rättshistoria hitills:

RÄTTSCHHISCHTORIA!

 

Det tog mej en timme och nu har jag skrivkramp.

 

I detta nu sitter Åsa och slänger in låtar på mitt USBminne. Can't wait to hear it! Nej, jag kanske ska återgå till mitt intensiva arbete.


Lejonkungen (och snövit)

Jag känner mej träffad av Åsas lilla antydan i sitt senaste inlägg om att Lejonkungen är den allra mest överskattade filmen i världshistorien. Den är mer överskattad än både Donnie Darko och Matrix betyder det. Mer överskattad än Dancer in the dark. Mer överskattad än High School Musical III. Mer överskattad än alla filmer om Vietnamkriget. Mer överskattad än Die Hard. Mer överskattad än The Postman (som inte är så mycket överskattad som den är plain dålig men).

LEJONKUNGEN ÄR EN BRA FILM. Det finns något alla kon gilla. För sentimentala små människor finns låten Can you feel the love tonight, för funloving people finns Timon och Pumba, för alla som gillar hardcore action finns fightingscenen i slutet, för emon finns scenen när Mufasa dör. Något för alla. Och alla kan lära sig något. Eller?

Okej jag minns inte vad sensmoralen i ettan var, men tvåan har ett fint budskap om att man inte ska slåss utan bara vara vänner. Puppydogs and butterflies everywere!

Bara för att Disney redan är på tapeten tänkte jag informera om ne grej jag har upptäkt händer hela tiden i dom gamla filmerna typ Snövit och Törnrosa. Prinsen ska alltid smyga sej på tjejen bakifrån och börja sjunga. Det skulle bli extremt dålig stämning om det var på riktigt och det ser helt sjukt ut på film också. But we all like it. Jag börjar vrålskratta när prinsen säger "heeej".


Sushi

Jag är tröött. Pappa ska hämta mej om nån halvtimma-timme och har mutat mej att om jag hjälper till att städa huset får jag sushi... Better be worth it, men det kommer det vara, jag älskar ju sushi.

Annars har jag inga planer idag. Feel free att bjuda med mej på saker.

Mitt vackra hår. Väx ut förihelvete.


Luggfan

Min fuckfacelugg växer så jävla segt. Jag började låta den växa ut i tidig september och den har växt typ en-två cm. Sega as. Vill kunna ha den bakom örat... Så extrem irriterande nu när den bara hänger där helt ostylad i ögonen. När den är lång ska jag klippa den till snelugg, nu är det ju bara lång, isärdragen hellugg. Jävla luggfan.

Dom vallfärdade genom hela Sovjet efter det coolaste gänget.Det roligaste jag har sett på en Samlektion. Anledningen till att den här fenomenala videon finns är tydligen att Sovjet ville vara lika coolt som väst. Jag tycker dom lyckades. Apropå Sovjets coolhet, när vi såg samma video fick vi se lite ur deras parader. Varför har vi inte såna fina parader i Sverige? Det skulle vara bästa skattepengarna ever spent...

Stackars 9or

Idag satt jag och Alex på tunnelbanan, jag tittar mej runt och inser att all reklam i hela vagnen är gymnasiereklam. Varför? Vem basarar sitt gymnasieval på tunnelbanereklam? Då tror jag att hemskick med inbjudning till öppet hus är ett effektivare marknadsföringsknep. På dom töntiga tunnelbaneannonserna kan man ju i princip bara läsa vilka inriktningar gymnasiet har, det gör en inte intresserad alls ju.

Dessutom så är det sjukt stressande. Minns när jag skulle göra gymnasievalet och reklamet hoppade på en från alla håll och kanter. Stackars små nior. Fast nästa år kommer dom vara äckliga små ettor. Usch.

Jag var inte i skolan igår!

Igår hade vi INGA LEKTIONER!!! Jag vaknade vid elva. Käkade frukost, fixade mej, lämnade i-val i skolan och åkte hem till Åsa. Satt där på eftermiddagen och kollade på Harry Potter med henne och hennes kille Niklas. Dom är mycket söta, men på en lagom nivå så att det inte blir pinsamt att umgås med dom. Fina människor. ;P

Sen åkte jag, Åsa och Carro hem till mej, Josefin och Alex kom och sen satt vi och kollade på TV till typ tolv när dom åkte hem. En bra dag i mitt tycke. Lugn och skön. Känns helt sjukt bra att ha halva helgen kvar framför mig också. Gött.

Der Schloss - del 1

På grund av en viss fachination för Kafka utan att veta något om hans verk, så tänkte jag bilda mej en egen uppfattning. Då menar jag skriva en egen version, som jag hoppas inte liknar Kafkas speciellt mycket.

Das was ein gang ein Schloss. Ins der schloss boddens das ein king, Wilhelm, unt hains drottneing, Dolores, und deires prinschessen. Das prinschessen heist Petronella.

Ins der schloss boddens aus ein betjäntschen, Günter, unt ein hunt, Gläffschen. Deise personen bist das prinschessens bestes freunden. Günter ist jämngammelt mit Petronella, unt der king unt die drottneing hast alltisch hast angst for das Petronella might willen gegiften sigst mit Günter. Aber diese mänschen bist nur bara freunden.

Das senasten tidschen, Günter bist liten konstisch. Aldrich gåens han utanfören der schloss am den tagen, unt han hast nicht sprechen so mycken mit Gläffschen unt Petronella am senaste tidschen.

Fattar du min låtsastyska? Har lite angst för att folk inte ska fatta.

MAMMA 51 PAPPA 52!!!

Har inte gjort ett fint inlägg om deras födelsedagar än så jag gör det nu. Dom fyller olägligt nog år med tre dagars mellanrum, men det är fint ändå.

Pappas födelsedag firade vi med att gå på utställningen "Lura Ögat" på Nationalmuseeum. Hade den inte slutat redan skulle jag rekomendera den, vi var där sista dagen. Det var otroligt mycket folk för att vara ett museum. Men så var det snygg konst också. Konststilens poäng var att skapa en "illusion av verklighet", allas i familjens favorit var ett porträtt där det var målat en spricka i "glaset" på ramen. Man trodde verkligen att det var en spricka från vilken vinkel man än tittade, sånt är häftigt.

Sen åt vi blåbärsmuffins hemma, dom var goda.

Mammas födelsedag firades med att mamma bjöd över två vänner till familjen på middag. Dom är trevliga, så det var fint.

Pappa fick en minnestallrik från Valet 1976 (tror jag). Olof Palme såg så glad ut. Mamma fick en tesil som såg ut som en tekanna. Är inte jag det bästa barnet ever?

KulHipp

Idag var vi på Hallwylska Palatset. Så kulturell är man bara liksom. Andra museiebesöket på en vecka. Jag, Stålis, Carro och Åsa var gänget.

Det här var då för ett skolarbete på KulHipp. Jag ska stå och hålla ett föredrag om inredning på 1800talet. Åsa skulle göra om leksaker, så vi ska till leksaksmuseet också.

Men Hallwulska var ändå ganska intressant. Vi gick omkring och asbergrade om nyrokoko, hade ett givande samtal med en snäll musei...farbror? utklädd i roliga kläder. Antar att det skulle anspela på att han var tidsenlig eller något.

Kommer nog bli ett fint föredrag i alla fall, tog mycket bilder och fick en broschyr av farbrorn. Och dessutom kommer det bli kul att sätta ihop. Jag är en sån extrem kulturnörd... :P

Technoboy!

Så jävla synd att han inte lägger upp nya videoer... Kollar på den här dagligen, totally makes my day! :D Måste bara slänga in att jag har en likadan discokula som han, är rätt stolt. ;P


Jackie Chan

Alla som har spenderat någon större mängd av tid i min omedelbara närhet vet att jag alltid har undrat något, och att jag har fascinerats av den här frågan mycket mer än om alla familjeförhållanden i hela Jesus släktträd. Jag har nämligen alltid undrat om Jackie Chan anses vara snygg i Kina. Först tänker alla "neeeeeeej! han är fuuuuul", men då säger jag "hallå? han är typ den kändaste av alla kinesiska skådespelare? Borde han inte anses vara snygg då?".

Nu har jag äntligen fått tag på ett svar. Jag fick min pappa som har daglig kontakt med kineser i Kina genom jobbet. Han har under en lång tid försökt få svar på den här frågan, men varje gång han frågar så börjar de kinesiska tjejerna fnissa och gå. Högst irriterande. Men nu har han äntligen fått fram information, ur en kines som ska förbli anonym.

*trumvirvel*

Tydligen tycker medelålders hemmafruar i Kina att Jackie Chan är en riktig pudding. Dom tänker mest på hans tidiga karriär, då han jobbade på Beijing-operan som dansare. Man skulle kunna säga att han är Kinas svar på Lasse Berghagen!Så, there you have it. Tänk på Lasse Berghagen nästa gång du ser Shanghai Noon eller den där där Jackie Chans kollegor blir mördade genom att bli nedsläppta där dom hänger i taket av ett kriminellt gäng av rika barn, en kinda cute kines med för stor jacka låtsas vara polis, det finns en scen i en legoaffär och Jackie Chan håller på att ramla ner från ett tak.

Tales of Beedle the Bard

Nu har jag beställt den här boken. Det är ett sidospår till Harry Potter för er obildade som inte vet det. Vad jag har förstått ska det vara en bok Dumbledore (som är gay, did you know? jag skämtar inte JK Rowling har outat honom) gav till Hermoine och som hjälpte dom i sista boken med typ nån kod i en av de fem sagorna boken innehåller. Så, yey! Grejen är ju att dom inte lär innehålla något om Harry Potter, men han känns inte så viktig ändå.

Jag måste börja läsa mindre töntiga böcker. Typ ge mig på Kafka. Jag har skitintelligenta böcker i min bokhylla men så ligger Breaking Dawn där och stirrar på mig med alla sin idioti och töntighet. Får fixa en intelligent bok också, dock inte Kafka. Jag skulle kunna skriva en version av Der Schloss på låtsastyska, utan att veta vad orginalet handlar om. Det skulle bli en så fin bok...

Men hallå, ni får hjälpa mig! Vet inte om nivån på mina läsares läsvanor är högre än "Babar blir kung", "Gossip Girl" eller "Män som hatar kvinnor", men om nån har ett tips på en bra bok med intelligensnivån av "Of mice and men", "Pappan och Havet" eller "Alkemisten" så kommentera gärna!

Jag gillar dom inte, Jag älskar dom. :D

<3

Pritti as a picture

Tänkte lägga upp lite fina suddiga bilder som the fotomaster jag herself har tagit (i was in kista the other day, ni som fattar fattar).Så här ser det ut när jag går till skolan på morgonen. Ljust och fint. En aning fuktigt at times.Lovade att lägga upp min bild på den konstiga tunnelbanan med bara en vagn. Den är dålig, men vad förväntar man sig? Jag var ju i chocktillstånd liksom.Jag lagade mina strumpor idag, och jag är mycket stolt. Dom ser mycket fläckiga ut på bilden, dom ser inte ut så i verkligheten, fläckarna är där jag odlar potatis (där strumporna är slitna och det snart kommer bli hål). Tro på mej om ni vill.Det här är vad jag har åstadkommit med mitt Pirates-pussel. Jag ger mig inte.Ett litet stycke av mitt rum. Notera att alla ytor är fulla av saker. Så ser hela rummet ut.JAG SKAAAAAAAA STÄDA."Are you feeling sleepy, punk?"Just downright attractive.
Pappa strör sina gosedjur runt i huset, det är är nån form av Steve Irwin-koala.Det här är ett skolprojekt lillebror Miche gjorde. Han är en true artist. Han gav en jättefin tavla till familjen i julklapp också. Keep up the good work!
Köpte ett random kort på röda korset, ritade lite på djuren och gav tillsammans med julklappen till pappa. Han ba "det där var det första djurparken jag var på! Hur visste du det?". Min kvinnliga intuition är på en otroligt hög nivå. Nån gång i mitt liv måste jag besöka Carl Hagenbecks Tierpark så jag kan skicka ett kort hem där jag skriver enbart på låtsastyska.Vadå? Har du inte en sån här på ditt kylskåp?

Kolera

Glömde mobilen hos Alex. Now I have to go all the way back there tomorrow...

Läser du det här Alex så ring mej pleaz *puppyeyes* Hemnumret finns som Pappa-hem i min mobil. Fixar ditt nummer imorgon annars, men nu ska jag sova. :P Feel free to call me anytime! Love from me to you!!!!!!1

Härligt att jag använder bloggen för att ta kontakt med människor. Satisfaction.
Fast jag känner mest "rubbning-av-mina-cirklar-ångest", sån man känner när man inte har koll på mobilen. Det känns som att jag har glömt mitt barn, den är verkligen min nalle. Använder den inte direkt 24/7 men har med den överallt... HUR KUNDE JAG?! Men Alex tar nog väl hand om den, den ligger säkert nedbäddad i en lite rosa docksäng bredvid hennes mobil. Så att den inte känner sig ensam.

What are you waiting for, chinese new year?

Varför blir det alltid så att jag degar ner vid datan och inte kommer därifrån? Jag måste duscha innan jag går och lägger mig också... Mitt liv är svårt. I need to get my ass off this chair, what am I waiting for, chinese new year?

Mamma tipsade mej om att somliga museum söker sommarguider, säger inte vilket för jag vill ju minimera konkurrensen liksom... Sökte det i alla fall. Eller jag har fyllt i PDFformuläret, men det fuckade upp sig när jag skulle mejla det, så jag får posta det helt enkelt.

Annars är jag nöjd med dagen. Jag och Åsa var då ute i den skabbiga kylan och gick på Götgatan, hon tror hon har hittat sin 18årsklänning nu. I like it, IT SHOWS OF HER CRAZIALLY TIGHT ASS. Sen fikade vi, näjs. Strategin köpa en kaka och ta gratis vatten till är verkligen en räddare för min plånbok. Ah.

Jag börjar bli lite frustrerad över Pirates Of The Caribeanpusslet som jag fick i julklapp. Det ligger utspritt över hela mitt golv och jag kommer typ ingen vart på det. Någon måste hjälpa mig. Inte för att inte hela min familj typ har försökt. Det är ett galet svårt pussel. 1000 bitar. Jag saknar dom där med 25 bitar, det var en lagom nivå.

Dagens Åsa

Åsa om Tamagotchi:

"Asså, jag hanterar inte dom där jävla djuren."

Svar på tal

Åsa försöke asberga fram svar på mina frågeställningar. Det gick bra på vissa tycker jag. Den om bäversvansar och himlen är jag nöjd med, men dom andra lämnar många frågor obesvarade i min hjärna.

Angående saker som försvinner. Jag tror att det finns någon form av litet djur eller tomte som snor mina saker. Jag är ärlig, jag tror på det.

Angående Jesus pappa.
Jag tycker att det är en av de mest intressanta familjekonstellationer (felstavat) som har funnits på jorden. vem var Jesus pappa? Åsa tror brevbäraren. Jag tror inte det fanns brevbärare. Möjligen stenbärare. Men fick Jesus någonsin reda på vem hans pappa var? Hur länge trodde han på att Gud var hans far? Hur var Jesus och Josefs relation? Så många frågor...

Angående Lilly och Sirius eventuella förhållande. Jag tror det var så men sen dumpade hon Sirius för James, den lite mer stabila killen. Och Sirius är inte frånstötande Åsa?!

Det var allt. Och sen har jag ett ord jag vill dela med mig av till allmänheten.
Perkulator: En kaffebryggare som brygger kokkaffe.

Frågeställningar

Åsas inlägg fick mig att börja fundera över saker jag undrar över. Hon, Josie och alla andra som fikade idag förundrades över hur teet i en kopp kan bli kallare än rumstemteraturen. En djup fråga. Jag har flera.

* Varför är himlen blå?
* Varför är bäverns svans platt? Vad är poängen?
* Varför känns det som att vissa saker ibland verkligen går upp i rök och aldrig syns till mer, även fast man inte tagit dom utanför huset ens?
* Vem var Jesus riktiga pappa? Hur var hans personlighet?
* Bangade Harry Potters mamma, Lilly, Sirius Black i hemlighet?
* Varför blir håret fett?

Känns som att jag har 20.000 till på lut, men vi tar dom en annan dag. Är mind-raped redan som det är. Nu är det dags att sova!

Småland, uppdaterad

Småland blev roligare än jag framställde det i föregående inlägg. Vi gick på bio och sköt nyårsraket rätt ut i skogen och åkte pulka och åt massa äppelkaka och tittade på film och gick ut och gick och gud vet vad. Det var mysigt och rätt lugnt, fast ändå rätt händelserikt. Jag är nöjd, najsness.