Spad

Tvålen här hemma luktar lite som kräftspad. Det känns inte helt hundra.

Spad är spad,
en spade är en spade,
men vad är en spader?

Lite tankar såhär en söndagskväll.

Teater

Ikväll ska jag till en kvarteret skatanshow, eller något, har inte riktigt fattat konceptet, på Rival. Det ska bli kul, teater är fancy. Känner att jag vill tvinga någon att gå på en sjukt seriös och svår uppsättning av... jag vet inte vad. Men det vore kul. :)

Schoko


Alltså dom är så sinnessjukt goda! Pappa överaskade mig med en låda när jag kom hem, jag blev glad. Speciellt som jag skulle spendera hela eftermiddagen och kvällen fram tills nu med att jobba på projektarbetet. Och kolla på TV, man måste ju multitaska.

TV är härligt nuförtiden föresten, det är inte okej att Housewifes of New Jersy är det bästa som sänds. Och Golnytt (okej jag skrev det bara för att få skriva golnytt).

Nöjd

Jag är rätt nöjd med mitt lilla projekt att få mitt röda hår mörkblont. Kanske att jag slänger in en till låda färg för det täckte inte helt med bara en, men tills vidare är jag nöjd.Eter avfärgningen, fick ingen bra bild. Garvade sönder när jag såg mig i spegeln :PAlles klar (typ)

Förbluffande fakta

Alla har ju lite egenheter. Det här är några av mina speciella ångestmoment i vardagen.

* Att inte ha fickor på jackan eller byxorna (alltså byxfickor som på mjukisar). Har jag varken eller fryser jag om händerna ju! och vantar duger liksom inte.

* När saker fastnar i varandra i väskan och det blir jobbigt att få upp dem. Freud skulle säkert kunna lägga en fina analys på varför.

En viktig fråga

Det finns väll ändå inget viktigare att ta upp än bytet av programledare i Förkväll? Carolina Gynning tar över efter Elisabeth Höglund. Jag tycker det är bra, för jag gillar Carolina Gynning, men dom kunde ju ha bytt ut Carin da Silva (inte alla indianer i kanoten) eller den blonda tanten (beige människa)? Gamla Bettan har ju ändå lite karaktär liksom! Vem ska nu titta snett på Elin Kling och anmärka att hon klär sig för tunnt? Varför bryr jag mig, jag kollar ju aldrig på förkväll?

Lyckat

Så, jag blekte håret idag. Gissa vad som hände? Blev det morotsfärgat, grönt, lila eller helt fantastiskt vackert, eller vad?

Inget, det är vad som hände.

Har det hänt någon i världshistorien innan mig? För i så fall borde vi starta en stödgrupp. Fast egentligen är det ju fel att säga att inget hände, jag fick ju en jävla huvudvärk trots allt. :)

ProduktivitetLook at my fjortisbild, my fjortisbild is fail. Give it a lick, tastes just like nörd. ;P

Jag pallade inte hålitimmarna idag så jag är hemma istället, frågan är om jag borde sysselsätta mig eller inte...

Min att göra-lista/Borde göra-lista

* Ringa mamma huruvida jag ska flytta eller inte
* Plugga körkortsteori
* Jobba på projektarbetet
* Städa rummet
* Boka frisörtid
(* Vara i skolan)

Får se hur det blir med det. Har börjat ladda ner första säsongen av Big Bang Theory så jag har kvällen kirrad i alla fall. Ska nog köpa lite godis till det. Och ett äpple eller nått, för den goda sakens skull.

Var är Nigel Barker när man behöver honom?

Känns som att jag lägger lite för random Top Model-referens, men men. Jag köpte en ny tröja idag och tänkte ta ett c00lt foto på mig i den, men det går inte. Det blir bara såhär.Det är onödigt att stå upp när man tar bilder, men man kanske skulle utnyttja bildytan på ett bättre sätt.


Frisyrångest, steg för steg

1. Man tittar sig i spegeln och inser att "oh, vad härligt! utväxt! och håret börjar skifta i olika färger! Tjoho!"
2. Man börjar fundera på om man ska färga om i samma färg eller byta, nu har man ju den perfekta chansen liksom.
3. Man kommer på en realistisk plan. Typ att byta från rött till brunt.
4. Man börjar ifrågasätta om det inte är skittråkigt att göra en sån odramatisk förändring, då kan man ju lika gärna behålla samma hårfärg man haft innan?
5. En dag ser man en bild på en kändis, och tänker "gud vad snyggt hår hon har, så vill jag också haaa!" Ofta har kändisen motsatsen till vad man har. Säg att man har blont hår, då vill man ha rött. Har man rött rätt långt hår, då vill man ha axellångt och självmordsblont.
6. Man funderar ut värsta planen för att skaffa sig den här FANTASTISKA frisyren.
7. Man inser att man är en fegis och att det dessutom finns vissa omkostnader att ta in i beräkningen.
8. Man börjar söka råd hos alla man känner, men börjar tro att de svarar att renoveringen av håret är en bra idé som bara för att vara snälla/de inte bryr sig så mycket om ens jävla hår.
9. Man postar ett inlägg på sin blogg som i princip ingen läser om ens frisyrångest.
10. Man slutar bry sig.

När jag säger man betyder det alltid jag. Men jag gillar att distansera mig från mig själv. Dessutom ser inlägget mer ut som public service och mindre ut som... allmänt wierd och egotrippat hårbabbel? Jag hatar när folk pratar om sitt hår för mycket, men... nej det blev såhär nu.

Gott och blandat

Igår var jag och snackade skit med Carro på Wollmars, det var fint. Blev mycket chockad eftersom det inte var smärtsamt att ha skinnjacka på natten, oh happy day!

Ikväll ska jag sitta och titta på Let's Dance i mina slöjdgjorda silkesshorts i leopardmönster (glömde mjukisar hos mamma) ätandes Phish Food. Det är verkligen löjligt gott.

Mina favoritmänniskor (ingen ironi den här gången, nej jag var inte ironisk när jag sa det heller. inte nu heller. fan va krångligt det blev)

* Espressohousekillen i Ringen. Han förtjänar uppskattning för sitt fenomenala kaffe, speciellt i kontrast till hans kvinnliga kollega (Espressohousetjejen i Ringen)

* Glada gamla tanter och gubbar på promenad, alltid lika söta. :)

MysigtJättebra låt, rätt högt upp på 25 mest spelade på min iPod. Och mysig video, just a bunch of cosy ugly guys hanging out. Tycker att han som borstar tänderna i början sätter en fin stämning. :)

Jobba hemifrån

Idag hade vi resursdag i skolan. Man skulle egentligen sitta i datasalen och jobba på sitt projektarbete, men jag fick lite kväljningar när jag tänkte på att sitta och försöka jobba koncentrerat i den underbara akustiken i ett högljutt låtsaskontorslandskap, så jag bestämde mig för att det var läge att jobba hemifrån istället. Det är lite ångestladdat känner jag eftersom jag har lite problem med diciplin.
Jag gick upp klockan tolv, tog kaffe och macka, började jobba (skrev två meningar) på en novell till svenskan. Sen facebook, läsa bloggar... Sedan skriver jag klart stommen till novellen. Är nöjd. Äter två morötter. Skriver lite på projektarbetet, har lite problem med att veta vart jag ska börja med den där mastiga uppgiften. Smsar Lina om att jag vill intervjua henne, är nöjd med min företagsamhet. Tar en kopp te. Börjar blogga.
Är det såhär det funkar när folk jobbar hemma? Eller på kontor över huvud taget? Jag börjar i vilket fall få stor förståelse för varför vissa dricker tio koppar kaffe om dagen. Jag har lärt mig något idag.

Snart måste jag duscha och åka till körskolan. Så jävla bussy asså.Det är KUL att arbeta!